Benjamin Ingrosso

Mello-vinnaren Benjamin Ingrosso rivstartade sin karriär redan som 9-åring när han vann lilla Melodifestivalen 2006 med ’Hej Sofia!’. Sedan dess har han jobbat hårt med både musik och teater samt vunnit Lets Dance 2014. Under hösten samma år blev Benjamin signad till TEN Music Group och har visat prov på en enorm låtskrivartalang och har nu skrivit ett stort antal låtar till andra artister och även till sig själv.

Benjamin är både etablerad artist och låtskrivare, så pass att han  spenderat tid i LA och skrivit med talanger som MAG (Flo Rida) och Matt Parad (Tinashe) med flera. Ett solklart bevis på hans musikmakeri är senaste singeln ”Do You Think About Me”.

Under 2017 har Benjamin gjort succé med sitt bidrag ”Good Lovin” i Melodifestivalen där han slutade på en hedersvärd femteplats i finalen. Singlarna ”One More Time” och ”Do You Think About Me” har även de spelats flitigt ute i landet. Nu står han som vinnare av Melodifestivalen och i maj åker Benjamin till Lissabon för att tävla för Sverige med sitt bidrag ”Dance You Off”.

  • Benjamin Ingrosso - Good Lovin’ |..

  • Benjamin Ingrosso - One More Time |..

Press- och marknadsmaterial