Call Me

Förra våren mötte vi för första gången Call Me – enpersonsbandet bestående av sångaren, låtskrivaren och musikern Anna Nordenström. Trots att Call Me ibland beskrivs som något ljusskygg vågade hon sig in i rampljuset och låtarna ”Disclosed” och ”Change” möttes av fina ord från media.

Efter singelframgångarna letade Call Me sig tillbaka in i studion och till följd av ett ihärdigt och omsorgsfullt arbete kan vi nu meddela att det efterlängtade debutalbumet ”A Sort of Company” (Luxury) släpps den 25 februari. Albumet är producerat av Ilon Vejde från Palpitation. Singeln ”Say” släpptes den 20 januari som hade premiär på Musikguiden. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4067&artikel=6068346

”Total lycka och total olycka” inspirerade till albumet. Och kvinnor som gör musik. Call Me nämner bland annat den feministiska kampen och queera sammanhang på hennes bästa-lista, tillsammans med hundar, pianot och syskonbarnen.

Call Me är uppvuxen i Värmland, ser Göteborg som hemma och bor i Stockholm sedan två år tillbaka.

På ett eller annat sätt så har hon alltid gjort musik. Musikklass hela skolan och musik på gymnasiet. Efter studenten var hon trött på musiken ”p.g.a. elitistiskt och extremt mycket jobbiga musikkillar och sjukt mycket jobbig jazz”. Hon tröttnade på att en som tjej alltid behövde bevisa så mycket mer än alla killar som bara kunde köra på och vara manliga genier utan eftertanke. ”Jag hade en ganska lång paus efter det, tills jag kom på att jag kunde vara själv och göra musik och inte behövde några manliga genier för att skapa”, berättar hon.

Några tidigare fina ord:
“Anna Nordenström. Anteckna genast namnet i din intressebok.”  PSL 
“… fick mig att trilla av stolen”  RODEO 
“Det låter fantastiskt”  GE HIT MUSIKEN 

https://www.facebook.com/c4llme
https://soundcloud.com/call_me