Elliphant

Elliphant har tillbringat hösten på turné med Charli XCX i Nordamerika, framför ständigt utsålda lokaler. Med sitt andra album One More i ryggen återvänder Elliphant till Europa för en omfattande Europaturné i januari och februari nästa år, inklusive ett framträdande på den andra upplagan av Sónar Stockholm den 14:e februari.

Ellinor Olovsdotter, som Elliphant egentligen heter, debuterade med den explosiva singeln TeKKno Scene (där hon gästas av Adam Kanyama) våren 2012 och har sedan dess hunnit släppa två album och en rad EP-skivor runt om i världen. Dessutom har hon samarbetat med storheter som bland annat Diplo, Skrillex och Bunji Garlin, och på sin senaste singel, braksuccén One More som producerats av Joel Little (Lorde, Sam Smith, Broods), samarbetar hon med danska popsensationen MØ.

Själv beskriver Elliphant sin eklektiska musikstil som en kombination av fyra olika sidor: den galna klubbtjejen samt hiphop-, r’n’b- och hippie-versionerna av henne själv. Klart är att Elliphant på bara några år säkrat sin plats som en av Skandinaviens mest intressanta popakter. I början på nästa år får den europeiska publiken återigen chansen att se hennes uppslukande och fascinerande liveshow.

  • Elliphant - Revolusion

  • Elliphant - Down On Life

Press- och marknadsmaterial