Galantis

Galantis är redo att fylla det tomrum som Swedish House Mafia lämnat bakom sig. Detta är tveklöst ett djärvt anspråk men duon har talang, erfarenhet och en vision – att bli 2014 års nya supergrupp. Galantis består av Linus Eklöw och Christian Karlsson, känner man inte till deras namn känner man högst sannorlikt iaf till deras tidigare projekt.

Linus Eklöw, även känd under namnet Style Of Eye, är just nu aktuell med singeln Kids och har producerat originallåtar och remixar på etiketter som Refune, OWSLA och Wall Recordings. Eklöw var även med och skrev / producerade Icona Pop’s I Love It.

Christian Karlsson har även han en lång historik inom elektronisk musik. Karlsson är mest känd som medlem i indie-dance trion Miike Snow, men har även haft stora framgångar som del av duon Bloodshy & Avant. Duon kammade bl a hem en Grammy 2005 för sitt låtskrivande och sin produktion av Britney Spears megahit Toxic och har även skrivit låtar åt bl a Madonna, Katy Perry och Jennifer Lopez. Och vidare samarbeten verkar inte utebli.

För tillfället är Galantis baserade i LA där de flitigt jobbat med den absoluta artisteliten däribland Diplo, Kaskade och Pete Tong för att nämna några.

Den 1 april släppte Galantis sin självbetitlade EP med 6 spår – en liten försmak till det som är på gång från duon.

  • Galantis - You

  • Galantis - Smile

Press- och marknadsmaterial