Good Harvest

Virala succén Good Harvest debuterar med ”Woodstock”

Americana-inspirerade duon Good Harvest blir Per Gessles nya skivbolag Space Station 12:s första release, när bolaget på fredag den 30 september ger ut bandets egna version av Joni Mitchells ”Woodstock”.

Good Harvest består av Hanna Enlöf och Ylva Eriksson som med två akustiska gitarrer, sammanflätad stämsång och en närmast instinktiv känsla för musikaliskt samspel , har fått svindlande 1,8 miljoner visningar av deras livevideo till ”Woodstock” på Facebook på lite drygt två veckor.

Subtila signaler

Hanna och Ylva träffades i ett folkpopband hemma i Falun och har spelat ihop sedan 15-årsåldern. När bandet skingrades fick de ta en spelning som duo och upptäckte omedelbart att de hade nästan allt musikaliskt gemensamt.

- Vi märkte direkt att vi hade samma grundkänsla för musik och är så synkade att vi snabbt kan läsa av varandras små subtila signaler, säger Hanna Enlöf.

- Ganska snart började vi skriva låtar och även där märkte vi att vi kompletterade varandra på ett väldigt naturligt sätt, menar Ylva Eriksson.

Överväldigande reaktion
”Woodstock” skrevs hösten 1969 och anses vara den bästa låten som skrivits om den legendariska festivalen – av en som inte var där. Joni Mitchell missade festivalen eftersom hon istället råddes att göra ett tv-framträdande i The Dick Cavett Show.

För Good Harvest är den nyskapande och högst personliga artisten Joni Mitchell en stark förebild och de är överväldigade av den positiva respons deras tolkning har fått på så kort tid. En version som de själva menar gjordes för att de älskar låten men också för kunna bjuda på något i väntan på debutalbumet.

Tidlös kvalitet
Per Gessle, vars hjärta alltid har bultat för kombinationen av akustiska gitarrer, stämsång och uttrycksfullt låtskrivande, behövde inte fundera länge när duons musik kom hans väg.

- Första gången jag hörde Good Harvest blev jag helt knäckt av hur tight de sjunger. Det är otroligt skickligt gjort, samtidigt som det träffar en rakt i hjärtat. Tidlös kvalitet av den där sorten som får en att omedelbart vilja höra låten igen, säger Per Gessle.

”Woodstock” ges ut fredag den 30 september, men redan i morgon fredagen den 23 september finns chansen att uppleva Good Harvests speciella magi live på Pop House i Stockholm. Missa inte det för allt i världen.

  • Woodstock

Press- och marknadsmaterial