Gunilla Backman

Musik och teater har varit i centrum under hela Gunilla Backmans uppväxt och idag är hon en av Sveriges mest erfarna musikalartister. På teaterscenen har Gunilla gestaltat huvudroller i både Sverige, Tyskland och på West End i London i musikaler som West Side Story, Les Misérables, Miss Saigon, Sunset Boulevard, Chess och Garbo the Musical. Mest känd är Backman för sin roll som Donna i den svenska uppsättningen av Mamma Mia! där landets musikalälskare fick upp ögonen för henne, för vilken hon belönades med en Guldmask i kategorin bästa kvinnliga huvudroll.

Därefter har Gunilla Backman uppträtt på Hamburger Börs i Stockholm med Primadonnor och spelat huvudrollen som Norma Desmond i Göteborgsoperans uppsättning av Sunset Boulevard för vilken hon belönades med 2010 års musikalpris. De senaste åren har Gunilla förknippats med rollen som Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar och hon har även spelat Desiree Armfeldt i Sommarnattens Leende på Malmö Opera. Hösten 2013 medverkade hon i Peter Jöbacks musikalkonsert I Love Musicals och senaste året har Gunilla bland annat spelat roller i en Beckfilm och i Morden i Sandhamn samt uppträtt med ”Chess in concert”.

Gunilla Backman har länge drömt om att framföra Streisands låtskatt och under förra året blev hyllningskonserten One Voice verklighet där Erik Fägerborn även har översatt några av låtarna till svenska. Under den intima föreställningen berättar Gunilla om Streisands liv och sjunger hennes mest älskade sånger i svensk tappning.

  • Barbra Streisand- tribute with..

Press- och marknadsmaterial