Hurula

När andra artister skulle välja att putsa bort de råa kanterna gör Hurula precis tvärtom. Med en ännu smutsigare ljudbild än på albumdebuten ”Vi är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För” går han kompromisslöst sin egen väg, oavsett om det går rakt emot rådande trender.

Ett nytt, ännu obetitlat, album släpps i höst och första singeln ”Ont Som Jag” finns redan ute.

Det nya albumet är inspelat och producerat I Göteborg tillsammans med Björn Olsson (Håkan Hellström, The Soundtrack of Our Lives, m.fl) och låter både större, hårdare och lyxigare. Som om The Gun Club spelat låtar av Ronettes, med rundgångsgitarrer som överröstar din tinnitus. Som om känslan när något går sönder inom dig hade varit en melodi, uppspelad i en trasig förstärkare och ackompanjerad av en stråkkvartett.

Med starka punkrötter svepte Hurulas debutalbum Vi är Människorna Våra Föräldrar Varnade Oss För (2014) undan benen på både fans och kritiker. Singlarna ”Stockholm brinner”, ”22” och ”Sluta deppa mig” roterade stadigt på P3 och Hurula fyllde ett becksvart tomrum i svenskt pop. Han belönades också med både Grammis- och dubbla P3 Guld-nomineringar.

Den alltid lika produktiva artisten släppte i november samma år också EP:n Betongbarn som även den prisades av en enig kritikerkår. Med fantastiska recensioner och flera slutsålda turnéer i ryggen har Hurula byggt upp en stark, hängiven fanbase och förväntningarna på uppföljaren är rymdraketshöga.

  • Hurula - Sluta Deppa Mig

Press- och marknadsmaterial