Julia Vero

Låten ”Hollow” släpptes för ett drygt år sedan och nu återkommer Julia Vero med nya singeln ”How Does It Feel?” Singeln som är skriven av Julia tillsammans med Oskar Sikow och Stefan Storm står med en fot i ren pop, och den andra i rockens värld.

Julia har inte sällat in sig i någon fålla. Hon kommer från ”en stad jag aldrig kände mig hemma i, bland människor jag aldrig kände ett samband med”. Musiken blev hennes uttryck; först med bandet Federales, sedan efter flytten till Stockholm, som DJ med de första egna låtarna inspelade.

Jag minns när jag var 12 år och gick i musikklass i Västerås. Det var obligatoriskt att sjunga i kör 4 gånger i veckan. En dag blev jag inskickad till körfrökens rum. Jag blev exalterad för att det borde betyda goda nyheter. Men så fel jag hade. Jag brukade sjunga till mammas och pappas skivor när jag var själv hemma: Simple Minds, Suzanne Vega, Stacey Kent, Victoria Tolstoy, The Who, Talking Heads, U2, Charlotte Gainsbourg och Silverbullit. Men detta tyckte körfröken inte om, hon bad mig sluta sjunga hemma för att min röst stack ut för mycket i kören. Sen dess var det aldrig tyst hemma.”

Singeln How Does It Feel? är nyligen släppt på RCA/Sony Music Entertainment.

Press- och marknadsmaterial