Junip

Historien bakom Junips skivsläpp 2010 handlar om tålamod och perfektionism, frustration och envishet, ren motsträvighet, inspiration och framgång. Men du förs med till en plats fylld av idyllisk kontemplation, höstlik skönhet och outgrundlig, efterhängsen klarhet. Junip är en trio från Göteborg – Tobias Winterkorn (keyboards), Elias Araya (trummor) och José González (sång & gitarr), där den sistnämnde säkert är bekant för sin karriär som soloartist. Junip har existerat sedan 1999, kanske t.o.m. sedan 1998 – det är så länge sedan att ingen av dem vet med säkerhet. Däremot är FIELDS albumet de längtat efter att göra ända sedan dess.

Skivan är producerad av bandet och mixad av Don Alsterberg, som också assisterade under inspelningen – ”vi vet vad vi gillar, men vi är varken de bästa inspelningsteknikerna eller de bästa musikerna,” erkänner González, men FIELDS bevisar att varje sekund av det långdragna utvecklingsarbetet har varit värt all väntan.

Från den rasande enkelheten i Off Point till Always blida sommarvind, från den fjäderlätta skickligheten i It’s Alright till den sälla melankolin i Tide. Det är en berusande och förförande blandning, präglad av värmen i Winterkorns keyboards, Aryas subtilt ihärdiga rytmer och González karakteristiska, mjukt framförda toner och gåtfulla texter. Det är knappast någon överraskning att González så gärna vill lämna den ensamma existensen som soloartist för att ge sig djupt in i vad Winterkorn kallar ”Junisphere”, men det är lika uppenbart varför hans kollegor i bandet väntade så länge.

2011 släppte Junip EP:n In every direction. Och den 22 april 2013 så släpps nya självbetitlade skivan. Se teaser här: http://www.youtube.com/watch?v=Tq_vGgvLHfc

  • Junip - In every direction

  • Junip - Always

Press- och marknadsmaterial