Little Majorette

Den svensk-brittiska trion släppte debutalbumet Rifle Heart i april förra året och slog igenom stort med singeln Bite The Bullet som spelades flitigt på radio under hela året.

Little Majorettes ljudbild är unik, förförisk och svår att beskriva i enkla ord. Musikens karaktär är lika mångfacetterad som karaktärerna i bandet och den röda tråden ligger i de starka melodierna, den väl avvägda balansen mellan de digitala och de analoga inslagen och Zoe Durrants spröda sång.

Bandet utgörs av Zoe DurrantPetter Winnberg och Nils Tornqvist. De träffades under en inspelning i en kompis studio och bestämde sig för att prova på att skriva låtar åt andra artister tillsammans. Kemin stämde omedelbart och det dröjde inte länge innan de insåg att musiken de skrev lät bäst när de spelade den själva. Soundet var deras och ingen annans. De behöll materialet, startade en grupp och tog namnet Little Majorette – Zoe ville bli en drillflicka när hon var liten.

Alla i trion är djupt rotade i sina musikaliska bakgrunder. Zoe Durrant sjöng tidigare i Londonbaserade indiebandet Havana Gun, Petter Winnberg och Nils Tornqvist var länge med i det kultförklarade isländska reggaebandet Hjàlmar och har fortsatt att spela sida vid sida i turnébandet för den svensk-amerikanska supergruppen Miike Snow.

Musik

  • Little Majorette - Never Be The Same..

  • Little Majorette - Bite the bullet..

Press- och marknadsmaterial