Lorentz & Sakarias

Med grund i den klassiska hiphop-sfären och tidiga samarbeten med producenter som DJ Salla, cementerade Lorentz & Sakarias sin plats på den svenska musikkartan, för att sedan rita om den igen och igen och.. Igen!

En kreativ rastlöshet har fört dem vidare på oväntade stigar, och bara sedan 2009 har duon sålt över 100 000 album och singlar och nominerats till 9 Grammis och P3 Guld! Egna skivbolaget Baseline Music grundades 2005 och stod då i fronten för en ny hiphop-våg och presenterade nya, då okända talanger som Stor och Mack Beats på skiva och olika scener runtom i Stockholm.

Några år senare skulle Lorentz & Sakarias bli fanbärare för ytterligare en ny subkultur som växte fram, den här gången vid sidan av pionjärer som Mapei och barndomsvännen Alexis Weak, för att senare, själva introducera artister som Newkid och Dante på den svenska musikhimlen.

Lorentz & Sakarias egen musik har beskrivits som självlysande, oemotståndlig och vacker. Den har belönats med en mängd priser inklusive Grammis och hyllats till månen och tillbaka. Genrer existerar inte, poser är överflödiga och konstnärlig frihet väger alltid tyngre än tillhörighet och acceptens.

  • Lorentz & Sakarias - Garbo, Astrid &..

  • Lorentz & Sakarias feat. Duvchi -..