LOVA

LOVA släppte sin debutsingel ”You Me and The Silence” tidigare i år som blev kritikerrosad världen över och adderad på A-rotation på P3. Via debutsingeln blev LOVA upptäckt av Polydor UK och signad. Kort därpå släppte hon sin andra singel ”Insecurities” och handlar om just det – osäkerhet. Nu är hon aktuell med sin första EP, SCRIPTED REALITY, där vi bl.a. hör låtarna ”You Me and The Silence” & ”Insecurities”.

–  Alla går igenom sina osäkerheter och det var det här stadiet när jag blev medveten om det och tog tag i mitt liv. Och lärde mig acceptera att det här är en del av mig. Det är en väldigt upplyftande låt, att försöka få folk att prata om sina osäkerheter, säger LOVA.

LOVA som egentligen heter Lova Alvilde är en 19 åriga stockholmstjej som precis gått ut sista året på Rytmus (tidigare elever är Robyn, Tove Lo, Molly Sanden och Icona Pop). Hon skriver texter som är personliga, ifrågasättande, sårbara och samhällskritiska från en ung kvinnas perspektiv. Produktionerna är väldigt lekfulla och knasiga men samtidigt organiska och minimalistiska.

I sommras ägde LOVA scenen på den omtalade festivalen Queens Of Pop i Helsingborg & Uppsala tillsammans med andra artister som Icona Pop, Zara Larsson, Molly Sandén och många fler.

  • Insecurities - Musikvideo

Press- och marknadsmaterial