Love Antell

Med en bakgrund som frontman i Florence Valentin och sedan 2012 som soloartist är Love Antell en av sin generations främsta politiska sångare. I höst medverkar han i Så mycket bättre och är aktuell med samlingsalbumet Hitsville Haninge – samlade Spår 2003-2014.

Med sitt kommande album Barn av Amerika gör Love Antell en omfattande turné nästa vår. Under mars och april 2015 ger han sig ut på vägarna i Sverige för sjutton spelningar runtom i landet, med start den 6:e mars i Luleå och avslutning på hemmaplan i Stockholm den 25:e april.

Florence Valentin började dra till sig uppmärksamhet runt om i Stockholmsområdet 2002, och året därpå slog de igenom med EP:n Allt dom bygger ska vi meja ner. Mellan 2003 och 2009 hann de släppa tre album; debuten Johnny Drama 2004, Pokerkväll i Vårby Gård 2007 och Spring Ricco från 2009. Love Antells solodebut Gatorna tillhör oss släpptes 2012 och fick lysande recensioner. Den följdes i våras upp av singeln Underhåll oss. Med ett öra för melodier som är få förunnat har Love Antell genom karriären ständigt formulerat sina socialrealistiska observationer, som vore politisk pop en självklarhet. Det är först när man redan dansar som vi märker vad texten vi sjunger med i verkligen handlar om.

Hitsville Haninge – Samlade spår 2003-2014 finns ute nu och i helgen hade den nya säsongen av Så mycket bättre, med Love Antell, premiär på TV4.

  • Underhåll oss

  • Love Antell - Stjärna där

Press- och marknadsmaterial