Lykke Li

Vi skrattar högt av ren lycka! Lykke Lis tredje album ”I Never Learn” är på väg. Datumet är satt, och visst har du väntat? Den femte maj är det dags.

Det är tillsammans med Björn YttlingGreg Kurstin och för första gången även Lykke själv som albumet producerats. ”I Never Learn” är den tredje skivan i trilogin där vi redan älskar och dyrkar de första två avsnitten. Tredje kapitlet är inspirerat av hennes vistelse i Los Angeles och hon säger själv att varje låt på albumet är en power-ballad.

Med låttitlar som ”Never Gonna Love Again”, ”Sleeping Alone” och ”Heart of Steel” så vet vi vartåt det barkar hän. Det är hjärta och smärta som väntar oss. Låten ”No Rest For The Wicked” är nyckeln till hela albumet och skrevs i Sverige när Lykke packade ihop sina grejer efter att ha avslutat ett förhållande. Hon var sårad, full av skam, sorg men samtidigt längtan. Där är avstampet för den tredje och sista sagan som vi strax ska få uppleva med allas vår Timotej Zachrisson.

Visst är det svårt att tänka att det bara är sex år sedan som Lykkes ”Youth Novels” katapulterade henne in i rampljuset? Hennes äkthet, närhet, det nakna och emotionella går som en röd tråd genom allt hon gör har säkrat en plats för henne i vårt innersta för all framtid.

2011 års ”Wounded Rhymes” cementerade hennes position i det musikaliska landskapet. Mixen av 60-tal, shamanska trummor och hennes mäktiga stämma som ömsom smeker, ömsom skållar har gjort henne till ett unikum. Hon har vunnit pris efter pris. Grammy-vinster i plural. Besök hos David LettermanJools HollandJay Leno och så mycket annat. Det har helt enkelt inte gått att undvika att falla handlöst för Lykke Li.

Nu är hon tillbaka igen. Som vi väntat. ”I Never Learn” kommer snart att hitta hem till oss alla. Se henne på Berns i Stockholm den 24 april.

  • Lykke Li - Love Me Like I'm Not Made..

  • Lykke Li - I Follow Rivers

Press- och marknadsmaterial