Molly Hammar

Molly Hammar har varit en av Sveriges största röster sedan hon slog igenom i Idol 2011. Trots att det nu är sju år sedan, är hon bara tjugotvå fyllda. Fjärdeplatsen i Idol öppnade upp en uppsjö av möjligheter. Det gav henne skivkontrakt, som ledde till två guldsäljande singlar och medverkan i Melodifestivalen 2015.

Året därpå, 2016, skrev hon för första gången med Benjamin Ingrosso och släppte då låten Liberate – en låt som var en reaktion på västvärldens skeva kroppsideal.

Drömmen om att göra soulig R&B har hon burit med sig länge, men med den nya EP:n ‘SEX‘ tänker hon ta steget fullt ut. Hon är både glad och stolt över de tidigare singlarna hon spelat in, men beskriver ändå det nya materialet som ”natt och dag” om man jämför med det gamla.

 ”Det finns ju många kvinnor som sjunger om sex, men nästan alltid är det inom vissa ramar och för att behaga en manlig blick. Och väldigt få drar det till sin spets. Jag ville sjunga om det på ett helt hämningslöst sätt och uppmuntra folk, både till att ha mer sex, men också till att våga prata om det.”

Resultatet är en EP med helt filterlösa R&B-låtar som är helt oblyga och djupt personliga på samma gång. SEX är en uppgörelse med skambeläggningen av den kvinnliga sexualiteten. Det är ett upprop för kvinnors rätt att komma och ett långfinger åt de konventioner som säger hur en kvinna bör vara, se ut och bete sig.

Molly Hammar har rötter i en jazzfamilj och hennes röst beskrivs ofta som helt enastående –  live lämnas ingen oberörd av hennes röst och totala scennärvaro.

  • Molly Hammar - Blossom

  • Molly Hammar – Blossom Live East FM..

Press- och marknadsmaterial