Molly Sandén

Sedan Molly började släppa eget material på svenska har landet lämnats i en slags Molly-feber. Första singeln ”Rygg Mot Rygg” från senaste albumet ”STÖRRE” har sålt platina och streamats över 10 miljoner gånger. Resterande låtar från albumet har det inte direkt gått sämre för. ”Större”, ”Sand”, ”Utan dig”, ”Ditt Sanna Jag” ft. Leslie Tay är låtar som alla har gått på repeat under hela sommaren. Molly Sandén är på allas läppar just nu.

Med en mission att bryta upp bilden av en ung tjej utan brister ser vi nu en mer personlig och intim sida av Molly Sandén. Valet att visa sig mer sårbar har sin grund i sömnlösa nätter fyllda av skrivande, dikter på svenska.

”Jag ville bara försvinna. Mest var jag besviken på mig själv, att jag hade ryckts med i cirkusen. Jag förväntades vara en supermänniska men det gick inte längre. Jag var trasig och jag behövde få vara det.”

Vid en låtskrivarsession bestämde hon sig för att ta fram texterna från alla sömnlösa nätter och prova att tonsätta dem. Resultatet blev flera låtar på svenska som skiljer sig väsentligt från Mollys tidigare material.

Under december 2017 kunde vi se henna skramla in pengar som programledare till årets upplaga av musikhjälpen. I somras begav hon sig ut på en stor Sverigeturné där vi bland annat såg henne som en av huvudakterna på festivalen Queens of Pop.

  • Molly Sandén - Rygg Mot Rygg

  • Molly Sandén - Utan Dig ft Newkid..

Press- och marknadsmaterial