Rebecca och Fiona

Rebecca Scheja och Fiona FitzPatrick träffades på en fest 2007 och har varit i princip oskiljaktiga sedan dess. De fann varandra direkt – både på ett personligt och ett konstnärligt plan – och har under de senaste fem åren skapat ett unikt band till varandra och fans världen över under artistnamnet Rebecca & Fiona.

Duon lade grunden till sin karriär på EDM-scenen med sin första singel ”Luminary Ones”, som släpptes 2010. Succén som följde var ett faktum och ledde till bland annat en förbandsturné med Robyn samma år. Därefter har resan bara fortsatt i spikrak kurva uppåt. Rebecca & Fiona har turnerat världen över och spelat på festivaler som Electric Daisy Carnival, Beyond Wonderland och Tomorrowland och spelat sida vid sida med några av de mest respekterade namnen inom dansmusik – såsom Tiesto, Kaskade, Steve Angello och Axwell.

År 2011 släppte Rebecca & Fiona sitt debutalbum ”I Love You, Man!”. Duon vann en Grammis i kategorin Bästa Elektro/Dans år 2011 och slog storheter som Swedish House Mafia och Avicii i samma kategori 2014 med sitt andra kritikerrosade album ”Beauty Is Pain”.

Deras ständiga jakt efter nya utmaningar ledde till att Rebecca & Fiona signade en deal med RCA Records, där de ännu en gång lyckats återuppfinna sig själva, förfina sitt sound och skriva medryckande låtar som hämtar sin inspiration i allt från ren pop till punk, indierock och dansmusik.

År 2015 gör Rebecca & Fiona fortfarande lika dansgolvsvänlig musik, men deras tunga beats och klubbiga sound har nu stöpts i en form av en något mer klassisk pop – den där magiska sorten som Sverige är kända för att leverera. Tjejerna har skrivit de flesta av låtarna till kommande skivan på egen hand – med undantaget för några väl valda samarbeten med t.ex Daniel Ledinsky (som bland annat skrivit ”Habits” tillsammans med Tove Lo).

Rebecca & Fiona’s första fingervisning om vad som komma skall är deras nya singel ”Sayonara” – en knytnäve rakt i ansiktet på dom som tvivlat. Speciellt riktad till alla nej-sägare som inte trodde att två tjejer kunde lyckas som DJ:s. Ett manifest om att lämna något bakom sig och ta steget mot något nytt och fantastiskt.

  • Rebecca & Fiona - Jane Doe (Official..

  • Kaskade, Rebecca & Fiona - Turn it..

Press- och marknadsmaterial