Sakarias

I DI Weekend skriver Jan Gradvall att Sakarias, tillsammans med sin bror Lorentz har ritat om den svenska musikkartan. Som duo och fortsättningsvis nu som soloartister. Det är en ”ny sorts musik som i grunden är hiphop men ändå inte”. Gradvall skriver också att Sakarias musik ”präglas av sensualism, ett ord som det var väldigt länge sedan det kändes relevant att använda om manlig svensk musik.”

Albumet ”Atlanten” släpptes under hösten 2014 och är Sakarias tredje som artist men det första som soloartist. Musiken bygger framförallt på den initiala känslan, på ögonblicket. Texterna är ofta relativt oredigerade för att magin inte ska gå förlorad och allra helst används den första tagningen. ”Ett mästerverk”, ”Magiskt”, ”Fullkomligt makalös”, ”All potential att bli en svensk klassiker”. Det är med sådana ord som Sakarias solodebut beskrivs.

Tidigare har Sakarias vunnit flera priser för sin musik, inklusive Grammis. Som 18-åring grundade han skivbolaget Baseline som blivit ett av landets mest inflytelserika. Vid sidan av artisteriet är Sakarias konstnär, låtskrivare och producent. Som liten ritade och målade han konstant. Idag är han 28 år och är även aktuell med låtar han gjort åt andra. Bland annat Titiyos comeback-singel ”Drottningen är tillbaka”, en låt han både skrivit och producerat.

  • Atlanten

Press- och marknadsmaterial