Sibille Attar

Med en röst som med vemodig eufori stirrar det snurrande utelivet i ögonen. Melodier som utan att fråga blandar det vackra med det fula och med en konstnärlig integritet man bara kan få om man redan vet hur det är att förlora allt. Punkhjärtan. Trasiga törst. Nu är Sibille Attars debutskiva här.

Singeln Alcoholics har blivit hyllad i Pitchfork. Nöjesguiden skrev om Trouble of the world på Ep:n The Flower’s Bed, (Grammisnominerad i kategorin Årets Nykomling), att det var som att lyssna på en vaggvisa sjungen av liemannen. Debutalbumets andra kommande singel The Day fick PSL att deklarera att det är Sibille Attar som ska förändra rockhistorien.

Sibille Attar föddes i Örebro och flyttade till Stockholm i femtonårsåldern. Sedan dess har hon hängt runt, bott i Glasgow en tid och bor nu i Stockholm igen. På scenen har hon lystrat till artistnamnet Little Red Corvette. Hon har varit medlem i band somSpeedmarket AvenueThe Tourettes och [ingenting]. Hon har medverkat på skivor som Lets Get Out Of This Country av Camera Obscura, Monthy Python av Bear Quartet b la.

Bargatornas skrän i Glasgow. Stockholms tickande tomhet. Bakom dessa murar har Sibille Attars sånger väntat. De har grävt sig längst ner i skiten och grott. De har hungrat efter stjärnorna. Tröstande och vackra. Svarta som tjära. Nu är de inspelade. Debutskivan är här. Redo att bli en världsomspännande storm.

  • Sibille Attar - Come Night

  • Sibille Attar - Julian! I Want To be..

Press- och marknadsmaterial