Skott

Med ett bultande hjärtslag, en majestätisk produktion och en röst som både är skör och kraftfull har svenska SKOTT precis lagt grunden som låtskrivare till en ny unik era av delikat, mörk elektronisk pop med miljontals spelningar på Spotify och ITunes. Sällan har de internationella musikbloggarna så enhälligt hyllat en nykomling som tre gånger i rad toppat Hype Machine listan. När SKOTTS debutsingel  ”Porcelain” släpptes sommaren 2016 utnämnde Annie Mac på BBC Radio 1 den till ”Hottest Record in the World” och Lorde twittrade ”Lady, Porcelain is da shit!” och tv-spelet FIFA 17 valde den till sitt soundtrack.

Uppföljaren ”Wolf” utnämndes av Zane Lowe på Apple Music till ”Worldrecord” och twittrades av Katy Perry  ”Wolf is vibes for days”! Följd av singeln ”Amelia” som twittrades av Bastille och ”Lack of Emotion” som blev svenska musikredaktörers favorit. Singeln och videon Glitter and Gloss har fått P3 att utnämna henne till ”Framtidens Artist” och TV4 Nyheterna har haft ett inslag om SKOTT som ”Sveriges nästa musikexport”. Och Vevo Dscvr har utsett SKOTT som en av tio lovande artister till ONES TO WATCH 2017 i UK.

Året har börjat med flera livespelningar i BBC Radio 1 och en Europa- och USA turné med slutsålda konserter. SKOTT som endast varit artist ett år har en intensiv rolig första sommar med festivaler i Sverige, Europa, USA och Kanada. Framöver väntar Englandsturné i höst med popstjärnan MØ.

Press- och marknadsmaterial