Skriet

Att två människor i stilla gemenskap kan skapa en så grandios ljudkuliss som Isak Sundström och Jacob Frössén gör med Skriet är i stundom svårt att greppa. Den nattsvärtan som klätt sig i en pompös kostym och vältrat sig i blytunga dramer låter så mycket mer än bara en duo. Skriet vill också hellre se sig själva mer som en redaktion än en duo, där dom tar in och samarbetar med olika personer de är intresserade av.

Sedan det första mötet som närde idén om ett nytt projekt har Sundström och Frössén samlat på sig lovord från en gemensam kör av både kritiker och fans. Från det iskalla ljudlandskapet som formade deras sjävlbetitlade debut till den monotona bluesen som utgjorde ryggraden i den snart två år gamla ”Det Beslutande Organet” så har Skriet hittat rätt varje gång.

Snart släpps deras tredje skiva, ”Shanana”, en skiva som enligt utsago är ett album som behandlar glädje, god som ond. Första smakprovet att ta del av heter ”Det Kommer En Våg” och är sju minuter av skev glädje. Det bådar gott för alla som gillar ljus och mörker i en märklig kombination.

  • Skriet - Predikament

  • Skriet - Min Kära (Live)

Press- och marknadsmaterial