Solander

Solander spelar innovativ indie med lika stora delar skandinavisk pop som amerikansk folk. Lekfullheten i bandets låtskrivande är påtaglig och man vet ofta inte vad som väntar en från en låt till en annan. Sedan 2005 har bandet spenderat timmar och åter timmar på både autobahn och små landsvägar för att komma till nästa spelställe. Frekvent turnerande har låtit deras publik växa och gjort sig ett namn på mångas läppar, så väl tyska som amerikanska. Live bjuder Solander alltid på det där extra, som gör deras uppträdanden egna och medryckande.

Efter att ha släppt ett flertal självutgivna EP’s och medverkat med musik i flera filmer (bl.a. Hata Göteborg 2007) albumdebuterade Solander 2009 med albu- met Since We Are Pigeons. Det egensinniga albumet mottogs med öppna armar i bloggar och press över hela Europa och USA. Efter ett ihärdigt turnerande i Sverige och Europa 2009–2010 gick Solander in i studion igen vintern 2011 för att spela in sitt andra album, Passing Mt. Satu. Både albumet och efterföljande turnérande präglas av ett mer fokuserat band, som gått från debutanter till ett målmedvetet band med en tydlig vision.

I mars 2012 i åkte Solander över till USA, inbjudna till South by Southwest, världens största musikfestival i Austin, som även är kända för sin fingertopp- känsla, att plocka upp band precis innan de slår igenom. Festivalen följdes upp av en tvåveckors USA-turné, med stopp i bland annat San Diego, LA, San Fransico, mfl. Solander är ett fantastiskt liveband som med sina två (nästintill slutsålda) album förtrollat fans i både Europa och USA med sina lekfulla låtar. Äventyret forstätte in i sommarsverige, med bland annat en spelning i en fullsatt Annedal- skyrka på Way Out West. Det fick avsluta turnerandet på bandets andra skiva.

Nu är Solander precis klara med sitt tredje album! Till sin hjälp har de sammar- betat med producent Christian Gabel, känd från fina produktioner med bob hund, Ane Brun, Thåström, med flera. Detta spännande samarbete kommer att lyfta bandets musik till ännu högre höjder. I vinter kommer resultatet!

  • Solander - Narcissus

Press- och marknadsmaterial