Sumie

Sällan känns ett uttryck som ”less is more” så träffande som i fallet med Sumies musik. Tillsammans med en akustisk gitarr har hennes sångröst en avväpnande och hypnotisk, för att inte säga trollbindande påverkan.

Man kan kalla det ödmjukhet eller blyghet om man vill. I vilket fall har Sandra Sumie Nagano alltid varit försiktig med att dela med sig av sitt konstnärskap till omvärlden.

Med sin gitarr och sin sång som enda verktyg började hon för några år sedan spela in sina egenkomponerade låtar från sitt hem i Göteborg. Efter att ha gjort några låtar tillgängliga online fängslades musikkännaren och skivbolagsbossen Simon Raymonde på brittiska kvalitetsindiebolaget Bella Union av Sumie´s drömska röst och melodier.

December 2013 släppte Bella Union hennes kritikerrosade debutalbum “SUMIE”  som är inspelat i Berlin med producenten Dustin O’Halloran och pianisten/kompositören Nils Frahm. Idag är Sumie fortfarande försiktig med att låta oss ta del av hennes skapande och man kan fånga henne live genom hennes få och exklusiva konserter runtom Europa 2014.

 

Press- och marknadsmaterial