Sven-Bertil Taube

Det råder ingen tvekan om att det finns en stor publik som varmt välkomnar Sven-Bertil Taubes tolkningar av svensk vispoesi. Albumet Hommage, som utkom i november 2014, fick ett översvallande mottagande och belönades med både guldskiva och en Grammis.

Med nya albumet Hommage Vol 2 så har Sven-Bertil Taube återvänt till den rika svenska vis- och poesiskatten tillsammans med Peter Nordahl. På albumet tolkas verk från vännerna Olle Adolphson, Lars Forssell, Carl Fredrik Reuterswärd och Beppe Wolgers. Här nedan följer ett axplock av de spaltmeter av hyllningar som har skrivits.

”Livet, havet, döden. Men inte bara Stort Allvar. Det ges också plats för spelglädje, som när instrumenten leker tafatt i ”Det gåtfulla folket”.” Corren (5/5), Lollo Asplund.

”Sven-Bertil Taube är vår egen Frank Sinatra, ja minus de dåliga ryktena förstås.”Dagens Nyheter (4/5), Po Tidholm.

”Uppföljaren till den Grammisbelönade ”Hommage” är snudd på ännu starkare. Rösten. Texterna. Förmåga att visualisera berättelser. Bryggan mellan dåtid och samtid. De innovativa och risktagande arrangemangen med Norrköpings Symfoniorkester i full blom.” DI Weekend (4/5), Jan Gradvall

”Det är storslaget och vackert och vi tar gärna emot ett par volymer till.” NWT (4/5), Per Wiker

Just nu ser vi Sven-Bertil Taube i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre. Resultatet när Sven-Bertil hyllades av de andra artisterna blev ett känslosamt och fint program med många låtskatter och historier. TV4 hade inget val än att förlänga programtiden.

Den 29 januari har Sven-Bertil Taubes turné ”Hommage till vänner och min far” premiär. Publiken kan förvänta sig något alldeles speciellt då Sven-Bertil tar med sig en stor symfoniorkester till konserthusen under ledning av Peter Nordahl.

Press- och marknadsmaterial