Teddybears

Teddybears är en av Sveriges mest betydelsefulla och originella grupper. Att blanda genrer är idag inte något nytt. Men när Teddybears, efter några år som punkrockband, kom med sitt genrekorsande sound av hiphop, pop, rock, dancehall och elektroniskt, var de långt före sin tid. På 90- och även in på 2000-talet ansågs det viktigt att vara ”äkta” och ”riktig” och media och musikbranschen visste inte hur de skulle hantera grupper som stack ut från mallarna. Trots ett friare musikklimat nu är det fortfarande ändå ingen som låter som Teddybears.

Teddybears, bestående av Jocke Åhlund, Klas Åhlund och Patrik Arve, har Sveriges mest imponerande CV. De har bland andra arbetat med Cee-Lo, Beenie Man, Iggy Pop, Ninjaman, Mad Cobra, Stor, Flaming Lips, Kardinal Offishall, Eve, B.o.B, Daddy Boastin, Slick Rick, Ebbot från The Soundtrack of Our Lives, Ghetto, Bashy, Wiley, Trimbal, Kano, Eagle-Eye Cherry, Busy Signal, Ward 21, Mr Lexx, Gorilla Zoe, Natalie Storm, Tifa, Red Fox, Swing Fly, Elliot Sumner, Neneh Cherry, Robyn och Mapei. De har remixat Marilyn Manson och Daft Punk. Som låtskrivare och producent åt andra har Klas arbetat med Britney Spears, Katy Perry, Robyn, Madonna, Eagle-Eye Cherry och Snoop Dogg. Jocke har skrivit och producerat åt Håkan Hellström och var en av grundarna av det hyllade bandet Caesars. Han är numera medlem i Les Big Byrd, har bandet Smile med Björn Yttling och även ett soloprojekt under namnet Max von Sydow. Arve har punkbandet Krösus, eklektiska gruppen Swedish Tiger Sound och samarbetar med barnmusikens maestros Bröderna Lindgren. Allt detta har lett till två amerikanska Grammynomineringar och nio vunna svenska Grammisar (sex till Teddybears som band).

Teddybears har uppträtt på David Letterman och Jimmy Kimmels TV-shower. Deras musik har hörts i tv-serier som Entourage och Breaking Bad. De har spelat på Coachella, Roskilde och vid Niagarafallen. De har satt upp en musikalisk specialföreställning på Dramaten och krockat bilar med Iggy Pop på Manhattan under en videoinspelning. De har även gjort dockteater och regisserat videos.

Under en jobbresa till Jamaica har de vandrat ut med Teddybearsmaskerna på, som tillverkats av Arne Högsander för en uppsättning av Trollflöjten, till Kingstons mest kända och största dans Weddy Weddy.

  • Teddybears - Rocket Scientist Live..

  • Teddybears - Get Mama a House

Press- och marknadsmaterial