Tove Styrke

Du har säkert hört Tove Styrkes singel ”Borderline” som spelades frekvent på radio under hösten. I den hypade och globalt hyllade singeln flödar energin och aggressionerna mot patriarkatet. I juni släpper hon sitt andra album ”Kiddo” över hela världen och den nu aktuella andra singeln från albumet, ”Ego”, bevisar att en av våra mest lovande unga artister är tillbaka för att stanna.

Det självbetitlade debutalbumet, som släpptes 2010, var startskottet på både Toves karriär och en intensiv lanseringsperiod. Tove valde att ta en paus i det pågående kaoset för att flytta hem till Umeå och andas. Efter drygt ett halvår hittade hon äntligen lusten att skapa musik igen och påbörjade inspelningarna av hennes nyskrivna låtar. Med en ambition att skapa ett mer personligt, kompromisslöst och lekfullare album än tidigare, var hon fast besluten att endast arbeta med människor hon gillar så mycket att ”hon skulle kunna bjuda hem dem på jul”. Bland dem finns några av Sveriges främsta låtskrivare och producenter som Linnea Henriksson, Janne Kask, Johan T Karlsson från Familjen, Calle Ask, Christian Walz och Annika Norlin.

Låtarna på albumet rör sig avslappnat mellan olika genrer, men har några saker gemensamt. Den omisskännliga energin och kombinationen av melankoli och eufori. Tove Styrkes nya album som släpps i juni är ett exempel på att det ibland är nödvändigt att stanna upp för att kunna ta de stora kliven framåt.

Innan festivalsommaren börjar hinner Tove med både en Europaturné och en USA-turné.

  • Borderline

  • Tove Styrke - High And Low

  • Tove Styrke - Even If I'm Loud It..

Press- och marknadsmaterial