Ulrik Munther

Ulrik har gjort en lång resa och lyckats gå från flickidol till etablerad musiker. I augusti 2012 släppte han sitt självbetitlade debutalbum som gick rakt in på albumlistans första plats och de senaste åren har han turnerat och stått på Sveriges största scener. Han har hunnit med att göra skådespelardebut i filmen ”Efterskalv” som producerades av Lars Von Triers danska bolag Zentropa. I den spelar Ulrik huvudrollen som John, en ung bondson som mördat och precis kommit ut ur ungdomsfängelset.

Ulrik är minst sagt en mångfacetterad artist och med albumet ”Allt Jag Ville Säga” når han ut till en bredare publik än någonsin tidigare. Singeln ”Nån Gång” är en uppmaning från Ulrik till sig själv att inte ge vika för idioti och att inte blunda för ojämlikheter. Det senaste albumet hyllades med fem stjärnor i GAFFA, där Ulrik även prydde omslaget.

”Somliga har en förmåga att förlänga sin musikaliska livslängd, hålla hårt i sin själ och lyckas uttrycka ett bredare spektrum av livets färgskala. Ulrik Munther är en sådan artist.” - GAFFA

  • Ulrik Munther - Soldiers..

  • Ulrik Munther - Boy's Don't Cry

Press- och marknadsmaterial