Zara Larsson

Blott 15 år gjorde Zara Larsson braksuccé med genombrottssingeln ”Uncover” vilken sålde 7X platina i Sverige. Denna dunderhit blev inte bara uppmärksammad i Sverige utan klättrar nu även högt på listorna i hela Europa.

Sedan ”Uncover” släpptes har den unga talangen hörts överallt, både i sociala medier och inte minst ur högtalarna med låtar som ”Bad Boys”, ”Rooftop” och ”Carry You Home” som dessutom gav Zara en grammisnominering för ”årets låt”.

I början av 2014 kom albumet ”1” ut, som innehöll samtliga hits och mycket mer.

Efter några händelserika år och en rad fler utmärkelser såsom en Rockbjörn för ”Årets kvinnliga artist” tre år i rad har sångerskan gjort ett klart avtryck i svenska folkets hjärtan.  Under sommaren 2015 har Zara varit på turné runt om i Sverige på en rad stora festivaler.  I år var Zara även en av de utvalda sommarpratarna i ”Sommar i P1”.

Inte nog med det släpptes även nästa stora hitsingel ”Lush Life” som handlar om att leva varje dag som att det vore ens sista. ”Lush Life” låg etta på svenska topplistan i flera veckor, toppade radiolistor och blev även sommarens låt efter flest spelningar på Spotify. Singeln har redan sålt 4X platina i Sverige.

Zara är dock inte den som slappar, nyligen släpptes ”Never Forget You” som hon skrivit tillsammans med den grammynominerade låtskrivaren och sångaren MNEK. ”Never Forget You” har uppnått 2X platina i Sverige och ligger på plats 15 på singellistan i UK.

För tillfället reser Zara runt i USA och Australien för promotion och spelar samtidigt in ett nytt album. Det råder alltså ingen tvekan om att denna rivstart bara är början på sångerskans stegrande artistkarriär.

 

Musik

  • Rooftop

Press- och marknadsmaterial