Zara Larsson

Innan Zara Larsson tog USA med storm med sina två hitsinglar, den reggae influerade poplåten ’Lush Life’, som sålt platina, och ’Never Forget You’, ett samarbete med MNEK, dubbel platina, var popsångerskan redan en stjärna i Europa tack vare hennes EP:s ’Introducing’ och ’Let Me Reintroduce Myself’. Framgångarna grundar sig även på hennes multi-platina singlar ’Uncover’, ’Carry You Home’ och ’Rooftop’ från hennes album 1.

Inom bara två korta år efter att hon släppte albumet 1 år 2014 har den hårt arbetande 19-åringens karriär skjutit i höjden. Bara under det föregående året hann hon med att uppträda med David Guetta på öppnings- och avslutningsceremonierna för Euro Cup 2016, med den officiella EM-låten ’This Ones For You’. Hon blev dessutom en del av Spotifys ’Billion Club’ efter att ha samlat på sig över en miljard streams på den digitala plattformen och har öppnat för Beyoncé’s Formation World Tour i London. I höstas levererade Zara Larsson ett magiskt framträdande på MTV EMA som har hyllats världen över, där hon kammade hem pris för både ’Best New Act’ och ’Best Worldwide Act’. Under förra året uppträdde hon även på majoriteten av USA’s största talkshows, bland annat de populära programmen ’Ellen DeGeneres Show’ (4 miljoner tittare) och ’The Tonight Show Starring Jimmy Fallon’ (2,5 miljoner tittare). Zara Larsson fick dessutom ta emot the prestigefyllda ’Musikexportpriset 2016’ ifrån den svenska regeringen.

Zara är inte bara en talangfull sångerska, utan visar upp sin kreativitet och talang genom låtskrivandet. Hon har bland annat skrivit, och medverkat, på Tinie Tempah’s låt ’Girls Like’, och vann förra året musikförläggarnas pris för ’Lush Life’ som blev årets låt. I hennes kommande album ’So Good’ har hon varit med och skrivit majoriteten av låtarna. Zara är även en feministisk symbol i Sverige och älskad av sina fans på grund av sin frispråkighet och uppriktighet i både press och hennes sociala medier plattformar – vilket är en raritet hos de flesta artisterna idag. På grund av detta blev hon uppmärksammad av Time Magazine där hon blev utsedd till en av de ’30 Most Influential Teens of 2016’.

Det nya året har knappt börjat och hon har redan hunnit med att vinna ’Årets Artist’ på både Grammis 2017 och P3 Guld. Hon har även gästat Skandinaviens största talkshow Skavlan, där hon satt ned med programledaren och knockade publiken med ett grymt uppträdande av den sprillans nya singeln ’So Good’, som även är namnet på det nya albumet. Zaras förmåga att anpassa sin vokala insats efter olika låtar har nu resulterat i ett pop-album med starka R&B-, Dancehall-, British House- och EDM-influenser.

Musik

  • Zara Larsson - So Good (Official..

  • Zara Larsson Medley @..

Press- och marknadsmaterial