Artister i Melodifestivalen 2017

2016-12-12

Tidigare Eurovision-vinnare, genrebredden och åldersspannet gör tävlingen mer intressant än någonsin tidigare. Melodifestivalen 2017 innehåller enligt Christer Björkman det starkaste startfältet någonsin. Jon Henrik Fjällgren, The Fooo Conspiracy och Benjamin Ingrosso finns med bland artisterna som ska förgylla Melodifestivalen 2017. Nu finns chansen att boka dem till företagsevent.

Jon Henrik Fjällgren är en veteran i sammanhanget, 2015 kom han tvåa med låten ”Jag är fri”, strax efter Måns Zelmerlöws ”Heroes”. Förra året var han en del av mellanakten ”Hela Sveriges sång” och nu är han tillbaka i tävlingen med bidraget ”En värld full av strider” tillsammans med multikonstnärinnan Aninia.

Några som däremot debuterar är den Grammis-vinnande internet-sensationen The Fooo Conspiracy som senast de spelade sålde ut globen. Allt började med uppträdanden på gatorna i Stockholm och nu, bara några år senare, har de gigat med bl.a. Justin Bieber, One Directon, sålt ut Globen och hunnit med en USA turné. Bandet deltar med låten ”Gotta Thing” skriven av den legendariska låtskrivaren John ”Mutt” Lange.

En annan mello-debutant i år är Benjamin Ingrosso. Han rivstartade sin karriär redan som 9-åring när han vann lilla Melodifestivalen 2006 med ”Hej Sofia!”. Sedan dess har han jobbat hårt med både musik och teater samt vunnit Lets Dance 2014. I somras nynnade vi till Benjamins souliga sommarlåt ”Love You Again” som fick hela Sverige att gunga med i hans deltagande under Allsång på Skansen. Nu deltar Benjamin med den egenskrivna låten ”Good Lovin´”.