Skip to main content
Homepage

TENNESEE TEARS

Tennessee Tears, som består av Tilda Feuk och Jonas Hermansson, är en svensk countryduo. Allt startade genom ett låtskrivarsamarbete med Billy Burnette (Fleetwood Mac) i Nashville och de har sedan dess rest tillbaka dit flera gånger för att både skriva och spela in musik.

Idag har de sin bas i Åseda, Småland men ser hela Sverige som sitt arbetsfält. De har tidigare släppt ett antal singlar och har bl a samarbetat med musiker som Dave Roe (Johnny Cash), Michael Rhodes (Emmylou Harris, Keith Urban, Lady Antebellum) och Ben Sesar (Brad Paisley).

”This marriage between Nashville and Sweden is gonna be a real eye-opener for people” säger Billy Burnette (Fleetwood Mac) om deras sound.
Tennessee Tears är den första signingen till Jimajomo. Bandet var också förband på Jills vårturné “Havanna Tour”.

”När Kattis, min turnéledare, presenterade Tennessee Tears för mig första gången så kände jag direkt att den här duon har gjort sin resa och att jag kunde höra den i musiken; de berörde mig med sina röster och melodier. Jag ser så mycket fram emot att få följa dem och hoppas att deras publik kommer tycka lika mycket om den nya singeln som jag gör. Är mycket glad för denna begåvade duo och deras bidrag till countrygenren i Sverige,” säger Jill Johnson.

Våren 2023 debuterar Tennessee Tears i Melodifestivalen med bidraget “Now I know”.

Agent: Uno Friedner