Skip to main content

BLUES PILLS

Under lager av tung psykedelisk bluesrock och Elin Larssons unika powerröst har Blues Pills grundväsen alltid drivits av ett sökande musikaliskt och i det mänskliga sinnet. Med drag från gnistrande soul till psykedeliska trips genom 60’s och 70’s rock till svärtad soul har deras musikalster levererat alltifrån tunga rockhits till själfulla ballader som andas power och karisma.

Den svenska rockkvartetten bildades i Iowa, USA, i slutet av 2011 av bandets grundare och låtskrivare Elin Larsson och Zack Anderson. Kända för deras lysande liveframträdanden tog de sig snabbt från smutsiga och trånga barer till att spela på några av Europas största festivaler såsom Download, Rock am Ring, Rock Werchter, Wacken Open Air, Roskilde och Montreux Jazz Festival. 

Blues Pills har turnerat tillsammans med band såsom Rivals Sons, Deep Purple och Europe och har haft en stor succé i länder såsom Tyskland och Storbritannien, där de sålt ut legendariska spelställen såsom KOKO i London och Columbiahalle i Berlin.

Över åren har deras kritikerrosade album sålt i hundratusentals exemplar världen över och deras självbetitlade debut tog sig direkt in på topplistorna och nådde #4 i Tyskland. Deras andra album Lady In Gold nådde en hedrande #1 på den Tyska topplistan. Deras senaste album Holy Moly! Spelades in och producerades av bandet själva och är mixat av Grammyprisade Andrew Scheps (Red Hot Chili Peppers, Iggy Pop, Adele, Black Sabbath, Rival Sons, Hozier et al).

2024 släppte de första singeln “Birthday” från det nya albumet med samma namn som kommer i sommar. För att fira det åker de ut på en stor Europaturné med 30 stopp, varav fyra spelningar i Norden: Göteborg, Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Agent: Christian "Crippe" Määttä