Skip to main content

DARK FUNERAL

1993 var året då allt började, Lord Ahriman och Blackmoon [1993-1996] grundade den helvetiska krigsmaskin som vi idag känner till som DarkFuneral, en av de starkaste Black Metal-akterna någonsin. Bandet etablerade sig snabbt som ett band att räkna med och sedan dess har mycket hänt. Line-upen har ändrats, flera fantastiska album har släppts och Dark Funeral har turnerat i inte mindre än 45 olika länder med akter som DimmuBorgir, Cannibal Corpse, Deicide, Immortal och många fler.


Lord Ahriman håller fortfarande fanan högt för svensk Black Metal och där många misslyckas fortsätter Ahriman och Dark Funeral att nå framgångar. 30 år och 7 studioalbum senare är de fortsatt Sveriges största export av Black Metal med långt över 1 miljon följare på sociala medier och har belönats med både P3 Guld och tyska MetalHammer Award för sitt hantverk.

Med det senaste kritikerrosade albumet ”We Are The Apocalypse” fortsätter bandet att sträcka sig mot nya höjder och många hävdar att detta är deras starkaste album hitills.