Skip to main content

INFINITE MASS

Infinite Mass hör till Svensk Musikhistoria och valdes 2020 in i Swedish Music Hall Of Fame. I början av 90-talet vann de rap-SM och blev kända genom filmen ”Sökarna” med den för tiden omdebatterade låten ”Shoot The Racist”. Bandet skulle senare bli banbrytare inom svensk hiphop och föregångare till den moderna rap vi hör idag. 

Influerade av sjuttiotalsfunk som Parliament skapade Infinite Mass gungande grooves med iskalla syntar och stöddiga texter som gjorde Rinkeby till det nya Compton. Rodrigo Pencheff, Amir Chamdin och Bechir Eklund samlade också ett hårt svängande liveband som flörtade med rock, electro och reggae i låtar som ”Bullet” och ”No. 1 Swartskalle”. År 1996 tog de hem en Grammis för albumet ”The Infinite Patio”.

Under våren var Infinite Mass aktuella som husband i På Spåret där de gästades av bland annat Miriam Bryant, Janice, Sabina Ddumba, Lena Philipsson, Amanda Ginsburg. Väntan på en comeback är över, under året kommer nytt material med Infinite Mass och även en handfull chanser att se dem live!

Agent: Christian "Crippe" Määttä