Skip to main content
Homepage

JONAS LUNDQVIST

Stilikon, partycentral, tennistränare. Det spelar ingen större roll vad Jonas Lundqvist företar sig, det utmärks alltid av en omisskännlig puls och så har det varit ända sedan tiden i Bad Cash Quartet. Allra mest tydligt blir detta i hans egen musik som inte är så mycket för överflöd eller tjafs utan konsekvent går direkt på kärnan i det Jonas vill förmedla. Han blir dessutom allt bättre på det.

”Jag är så jävla glad att jag fortfarande gör skivor och att det fortfarande är kul att sätta ihop tre ackord och hålla på med den där grejen. Rock'n'roll är för mig att bara göra sin grej. Nuförtiden har jag möjlighet att göra det i nästan allt”, berättade han för Nöjesguiden.

Det rör sig så gott som uteslutande om låtar för alla som gillar okonstlad popmusik med ett stråk av punkattityd och närkontakt med verkligheten. Bara Jonas Lundqvist gör det Jonas Lundqvist gör på soloalbumen Så e de me de (2012), Vissa nätter (2016), Affärer (2018) och Dubbla fantasier (2020).

Den 2 september 2022 släppte Jonas Lundqvist sitt femte album ”Den okända floden”, en temaskiva om att förlora sig själv och sin familj – den man kommer ifrån och den man skaffat.

Agent: Uno Friedner