Skip to main content

KORSVÄGEN

Efter att Sveriges Tiktok-skara trodde att Korsvägens release Vi Två var sjungen av Victor Leksell, var det många som fick upp öron/ögon för duon från GBG, bla. Alan Max som redan intervjuat dem. Nico och Andreas är två killar från Alingsås, de har varit vänner sedan gymnasietiden och har haft många projekt ihop men deras första Korsvägen-release släpptes 2023. Singeln “När vi två var tillsammans” - en riktigt popdänga med fantastisk hook- blev utsedd till veckans låt i P4 och snart släpps ännu en singeln från den kommande EP:n.  

Så här säger duon själva
Vår musik har sitt centrum i den svenska populärkulturen och bjuder in lyssnarna på en visuell resa kantad av olika känslor. Allt från hjärtesorg i moll till hyllande kärleksförklaringar som vittnar om hopp och tro om något bättre. Musiken ska kännas lättillgänglig och ge utrymme för egna tolkningar.” 

Korsvägen har en förmåga att blanda perfekta och kommersiella melodier med innerliga och relaterbara texter. Det spretar lustfyllt bland influenserna; här hörs allt från Juice Wrlds trap-pop till The Cures mest tillgängliga toner – för att slutligen landa i modern pop för vänner av Victor Leksell, Estraden och Thomas Stenström. Släng in amerikanska pop-genierna MGMT – som båda i Korsvägen älskar – och du är hemma. 

Agent: Ariya Miveh