Skip to main content

OLIVIA LOBATO

Olivia Lobato skriver smärtsamt och drömmigt om livets stora stunder. Med sin fängslande sångröst gjorde hon sig tidigt ett namn på TikTok där hon gjorde sina egna tolkningar på välkända poplåtar. Redan första gången hon satte sig i studion för att skriva själv skrevs hennes stora genombrottslåt “Syrener”. 

Olivias unika, mörka och aningen souliga röst ger en ny tappning till svensk popmusik. I låtarna berättar hon filmiskt om relaterbara situationer man kan relatera till - jobbiga som lyckliga. Något som även förmedlas på debut EPn ”Det mesta regnar bort. Detaljerna i texterna lämnar lyssnarna till fantasin om sitt eget tonårsliv. 

Efter succén med genombrottet har Olivia hittat hem i sitt artisteri både i musiken och på scen. Under sommaren 2023 har hon spelat på några av landets största festivaler som Lollapalooza och Way Out West. I början av september öppnade hon för Benjamin Ingrosso under rekordkonserten på Huskvarna Folkets Park och trots sommarens framgångar är hon fortfarande i startgroparna av vad som spås bli en mycket lovande karriär. 

Agent: Lisa Appelgren Friedner