Skip to main content

OSCAR ENESTAD

Oscar Enestad är artisten och låtskrivaren från Stockholm. Vid 16 års ålder var Oscar en av de grundande medlemmarna i Skandinaviens största pojkband FO&O. Deras allra första gig var som förband till Justin Bieber - samma år vann gruppen även en grammis för ’Årets Innovatörer’. Med över 82 miljoner streams, otaliga priser, utsåld turné i USA och att ha varit förband till bland annat One Direction, valde bandet att fokusera på sina soloprojekt. Oscar har sedan dess spenderat sin tid i studion med att hitta sitt eget uttryck i text och melodi.

 Melodiskt med starka pop-beats och en touch av indie. Hans falsett och personliga texter sätter en emotionell prägel på hans musik som har starka influenser av The 1975, Years & Years och Troye Sivan. Hans debutsingel ’Heaven on My Skin’ gav en försmak för hans mörkare sound.

Senare prövade Oscar att skriva på svenska. Resultatet blev ’Vi Var Som Inga Andra’ som släpptes under sommaren 2019 och demonstrerade Oscars talang som textförfattare och förmåga att sätta ord på känslor. Att börja skriva på svenska öppnade nya kreativa dörrar för Oscar och under 2022 släppte han sitt första album, helt på svenska.

Agent: Ariya Miveh