Skip to main content
Homepage

PEG PARNEVIK

Peg Parnevik har tveklöst gjort sig ett namn på Sveriges musikscen. Sedan det stora genombrottet 2016 har hon byggt upp en trogen publik, turnerat runtom i landet och belönats med bland annat en P3 Guld-vinst i kategorin “Årets nykomling”.

Idag har Pegs musik över 230 miljoner streams totalt och hennes hit ‘Ain’t No Saint’ har gått 4x platina. Vid sidan av hennes solokarriär har Peg nått stora framgångar med gruppen GAMMAL, vars låtar har över 80 miljoner streams, bara på Spotify.

Nu är Peg tillbaka med ny musik, denna gång i helt ny kostym. För första gången någonsin släpper hon musik på svenska under sitt eget namn. Språkskiftet har varit en naturlig resa i Pegs karriär, som kom av att hon ville förmedla känslor med ett nytt, tydligt uttryck.

“Jag skulle beskriva musiken som, organisk och nästan lite rockig, med råare produktioner än tidigare. Textmässigt så har jag velat vara så ärlig och autentisk som möjligt. Jag vill verkligen att folk ska kunna relatera till min musik”.

Först ut är singeln ‘Misslyckad & hatad’. Låten är skriven av Peg Parnevik, Isa Tengblad och Filip Grundström och producerad av Isa Tengblad och Anton Engdahl och är den första av flera låtar som kommer att släppas under året.

Agent: Lisa Appelgren Friedner